2012. november 18., vasárnap

Túrós alagút

 A receptet munkatárstól kaptam,kóstolót is hozott,ízlett,gondoltam elkészítem a családnak.
tészta:
16dkg liszt,
késhegynyi szódabikarbóna,
kanál tejföl,
1tojás sárgája,
2kanál porcukor,
2kanák kakaó,
10dkg vaj vagy ráma
A hozzávalókat összegyúrjuk,mint a linzertésztát(először a liszet elmorzsoljuk a vajjal,majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk,gyorsan dolgozunk)Míg a krém elkészül,hűtőbe tesszük.
2cipót készítünk vékonyra nyújtjuk és vajazott,lisztezett őzgerincformába tesszük úgy hogy túl logjon és vissza lehessen hajtani,ha már megtöltöttük a formát


krém:
0,5kg túró,
1cs.vaniliáscukor,
1citrom héja,
2.5 kanál búzadara,
24dkgcukor,
5tojás kemény habja,
4 tojás sárgája.
A tésztával kibélelt őzgerincformákba töltjük,a lelógó részt visszahajtjuk a krémre,így szépen befedi.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.Melegen kiborítjuk a formából,de csak akkor szeleteljük,mikor kihűlt.Tetejét porcukorral szórtam meg,de lehet csokimázat is tenni rá,kinek hogy tetszik :).
.



Nincsenek megjegyzések :